SEEBURGER Blog

ивелин тенев

Здравейте! Казвам се Ивелин Тенев, за кратко Иво и съм от Стара Загора. В SEEBURGER съм от лятото на 2021 година като Automation Developer в QA екипа. Както може би се досещате, занимавам се с автоматизиране на тестове и процеси. Също така съм член на Социалния комитет към фирмата, който се занимава с организирането на различни благотворителни, спортни и други събития.

Как би се описал с 3 думи?

Постоянно усмихнат колега 🙂 Мисля, че това остава, след като отсеем всичко останало, за да се вместим в изискванията.

С времето човек се научава, че усмивката краси не само човека, но и живота като цяло. Щастливите моменти са още по-щастливи, а предизвикателствата – малко по-лесни.

Какво най-много ти харесва в това, което правиш в SEEBURGER?

През годините съм заемал различни позиции в няколко фирми. Започнах като програмист на Visual Basic в малка българска фирма в студентските си години. След това се преквалифицирах като инженер по техническа поддръжка за голяма американска компания. Там направих и първите стъпки в тестването, първо на ръка, след това автоматизирано и сега съм тук. 🙂

Винаги се старая да научавам нещо ново, да извличам нещо полезно от всяка задача, с която се захвана. Да оптимизирам и автоматизирам работния процес. Това, което винаги ми е харесвало най-много е удоволствието от добре свършената работа.

Разкажи ни нещо свързано с работата ти, с което се гордееш?

Един от първите проекти, с които се захванах при започването си в SEEBURGER бe разработката на плъгин, който да обработва third-party артефакти, да ги идентифицира и да събира техните лицензи и код. Освен всички особености,  съпровождащи работата по първи проект на ново работно място, бяхме и притиснати откъм време. Признавам, че се наложи да впрегна всички умения, да положа доста усилия и не на последно място, благодарение на насоките на колегите Nikola Veber и Sascha Vogt, успяхме да изпълним задачите навреме.

Кой аспект от културата на компанията най-много ти допада?

Всичко в SEEBURGER те мотивира да даваш най-доброто от себе си, да се развиваш. В същото време никой не гледа на грешките като провал, защото грешките са това, от което човек се учи най-добре.

Разкажи ни за някои забавни моменти на работа.

За мен едни от най-забавните моменти на работа са връщането в офиса от обяд. Всички знаем колко е полезно да се катерят стълби пеш и аз използвам всяка възможност да карам колегите да не ползват асансьор. За съжаление след обяд е и най-трудно да се извървят тези 5 етажа. 🙂

Имаш ли си любима вещ, която винаги е до теб, когато работиш?

Смея да твърдя, че работата ми би била невъзможна без моя най-добър помощник и съветник. Винаги е до мен когато имам нужда да бъда изслушан, разбира ме и ме подкрепя безрезервно. 🙂

Кои са любимите ти моменти на работа?

Любими моменти? Да, обичам почивките за кафе с колегите, събиранията с екипа, събитията, организирани от Социалния комитет, но любимите ми моменти са когато след дълга и упорита работа билдът е успешен и тестът светне в зелено. Смея да твърдя, след години прекарани в различни професионални поприща, че удоволствието от това да виждаш как поредният проект добива форма в ръцете ти, как нещата си идват на мястото, е несравнимо.

Кой е колегата, който те вдъхновява и зарежда?

Едва ли има човек, който не е изпадал в ситуация, към която не е сигурен как да подходи. Било то непосилна задача, срокове или дори ситуации, в които просто не виждаш правилен ход.

В такива моменти се обръщам към колегите и смея да твърдя, не съм оставал разочарован. Винаги ще получа отговор, съвет или поне насока, която ще ми помогне да продължа напред. Благодаря ви, колеги. 🙂

Кой си ти извън SEEBURGER? Разкажи ни за себе си, своите хобита и интереси?

Бих казал, че извън SEEBURGER съм същия, който съм в SEEBURGER. 🙂 Водолей – малко отнесен, но с внимание към детайла. Леко скучен, на моменти забавен. Твърдоглав, но винаги готов да изслуша чуждото мнение.

Имаш ли си домашен любимец?

Определено съм “cat person”. През живота си съм се грижил за няколко котки, но в момента няма кой да съсипва мебелите вкъщи. 🙂 С кучета също се разбирам, може би с изключение на глутниците, които се опитват да ме настигнат докато карам колелото.

Разкажи ни за някое от последните си пътувания, приключения или предизвикателства?

Честно казано предпочитам да гледам напред. В момента ме вълнува предстоящата командировка до офиса на компанията в Бретен. Очаквам да видя колегите там, част от които познавам лично от посещението им в София миналата година. Естествено, очаквам и много истории, снимки и спомени от предстоящата една седмица в Германия.

Любим pun/meme/виц? 🙂

Когато ме попитат с какво се занимават IT специалистите, шеговито отговарям, че абревиатурата IT идва от „Ай Ти да я свършиш таз работа“ 🙂

Сподели ни любима песен/изпълнител/група?

Смятам, че всички ние имаме нужда от повече качествена българска музика в живота си:

Мария Нейкова – Синева

Мария Нейкова – Добър вечер, лека нощ

Стефка Съботинова — Притури се планината

Какво гледаш, четеш, слушаш или следиш? Препоръчай ни нещо по твой вкус!

Напоследък следя развитието на генеративния AI ChatGPT и приложението му за решаване на ежедневни задачи.

Ето въпрос, който зададох на ChatGPT и неговият отговор:

Q: Смяташ ли, че някога ще бъдеш неразличим от човек?

ChatGPT: Като изкуствен интелект, аз не мога да преодоля човешките ми ограничения в момента, но развитието на технологиите може да направи възможно в бъдеще да бъде създаден интелигентен компютърен програмен код, който да бъде неразличим от човек. Този процес може да отнеме години, десетилетия или дори повече време, но е възможно да се случи в бъдеще. Въпреки това, важно е да се има предвид, че въпросното развитие на технологиите може да повдигне сериозни етически и правни въпроси, които трябва да бъдат обсъдени и решени преди да се достигне до този етап.

Голямо благодаря!