SEEBURGER Blog

ели-драганова-seeburger-bulgaria

Здравейте! Казвам се Ели Драганова (СамоЕли, както се шегувам с някои познати, когато започват да ме прекръстват с всякакви производни на Ели имена) и съм Service Manager в SEEBURGER. Част от компанията съм от май 2019 г. Изобщо не знам кога мина това време, честно си признавам. 🙂

Снимка-1 seeburger eli draganova

Как би се описалa с 3 думи?

Весела, отговорна, комуникативна.

Какво най-много ти харесва в това, което правиш в SEEBURGER?

Позицията на Service Manager ми харесва, защото ми позволява да общувам с много хора на различни нива във и извън фирмата. Дейностите са изключително разнообразни, което елиминира скуката и дава поле за развитие като професионалист. Освен това много ми допада, че работата ми осигурява досег до повечето екипи и така придобивам по-добра представа за дейността на SEEBURGER, екипите, а и се запознавам с прекрасни хора.

Освен регулярната ми роля, аз съм част и от Социалния комитет, където винаги има интересни проекти и идеи за реализиране. Препоръчвам на всеки колебаещ се да се присъедини към екипа.

Бях и спонсор на работна група, с която верифицирахме културните ценности на компанията.

Общо взето постоянно се случва нещо интересно!

Снимка-2 seeburger

Снимка 3 зеебургер

Разкажи ни нещо свързано с работата ти, с което се гордееш?

В работата си като Service Мanager-и имаме както лесни за комуникация и дружелюбни клиенти, така и такива, към които трябва да се прояви повече търпение и личен подход. Именно моментите, когато съм успявала да овладея и обърна положително ситуация с такъв „труден“ клиент са тези, с които най-много се гордея.

Кой аспект от културата на компанията най-много ти допада?

В SEEBURGER ми харесва, че чисто човешките отношения и характеристики се смятат за нещо напълно нормално и никой не иска от нас да сме полу-роботи. Лесно е да създадем приятелства, ОК е да грешим и да се учим от грешките си (в разумни граници), споделянето на знания помежду ни и работата в екип се случват ежедневно. Освен това, мнението на служителя бива чуто и е важно.

Разкажи ни за някои забавни моменти на работа.
Спомням си, че много ме впечатли един beer gathering, организиран от тиймлидерите, в стария ни офис на ул. Горбатенко. Тогава всички приключихме работа по-рано, за да се насладим заедно на разхлаждаща бира в горещите летни дни. Бирата беше сложена в надуваем басейн с много лед – досущ, като на Американско парти. В онзи момент бях от съвсем скоро в компанията и си дадох сметка, че съм попаднала на място, където хората освен да работят, умеят и да се забавляват. Това много ме зарадва!

Снимка-4 бира

През последните две години нямахме възможност да се събираме често, но все пак не мога да не спомена и редовните срещи за игра на бордови игри, които сами организираме с колеги след работа. Те ни помагат да поддържаме социалния елемент, както и да се забавляваме в офиса.

team seeburger

Имаш ли си любима вещ, която винаги е до теб, когато работиш?

Не бих казала, че нося с мен някаква любима вещ, когато работя.

Може би лаптопът ми е единственият предмет, който е винаги с мен на работа. Сега, като се замисля… може би е вид любима вещ – да.  😀

Кои са любимите ти моменти на работа?

Любимите ми моменти на работа са по-скоро неформалните – кафе-пауза на терасата с колегите и красива гледка към Витоша, участие в някой интересен уебинар, фирмените team building-и и голяма част от организираните събития от социалния комитет.

Кой е колегата, който те вдъхновява и зарежда?

Отне известно време, докато финализирам отговора си на този въпрос, тъй като имаме не малко вдъхновяващи колеги.

Избрах да се спра на Таня Даскалова, като пример за лидер за мен. Още от първата ни среща Таня ме впечатли с топлото си и приветливо отношение, което често е рядкост за хора с висока позиция като нейната. След като станах част от SEEBURGER имах възможност да общувам по-тясно с нея и в професионално отношение смятам, че е още по-вдъхновяваща. Изумително е как помни всеки от нас с неговата история, интереси и дори семейство. Освен това е като енциклопедия за редица професионални казуси и източници на информация, обективна е и градивна в обратната си връзка.

Коя си ти извън SEEBURGER? Разкажи ни за себе си, своите хобита и интереси? Имаш ли си домашен любимец?

Извън работа винаги съм била активна на доста фронтове. Най-силно увлечение имам по темите младежко развитие и личностно развитие.

Била съм в управителния съвет на Erasmus Student Network Bulgaria 2014-2016 г. (доброволец), където се грижехме за доброто преживяване на стотици международни студенти, идващи на обмен в България.

През 2017 г. с приятели създадохме свое сдружение, с което реализираме международния кариерен акселератор Pitch Bootcamp у нас. До момента сме обучили над 350 младежа по програмата.

pitch-bootcamp-bulgaria

Освен това съм доброволец в различни социални инициативи и активен член в Асоциация на българските лидери и предприемачи (ABLE), където със съмишленици развиваме предприемаческия дух у младите хора в страната.

Обичам да танцувам, да ходя на преходи, да опознавам нови култури и да чета (към момента най-вече new age литература).

Моят co-worker e Cherry – опърничаво и забавно морско свинче. 🙂

Разкажи ни за някое от последните си пътувания, приключения или предизвикателства?

Последното ми предизвикателство беше нощен преход във Витоша на 8-ми март. Имаше много сняг, беше около -15 градуса и се катерихме организирано по протежението на Романски лифт. Беше като в приказка и определено незабравимо преживяване.

Любим виц, pun или meme?

Със сигурност ще е нещо миньонско! Много ме забавлява начинът, по който гледат на живота – забавляват се и бързо забравят всички лоши неща, които им се случват даже често успяват да намерят положителното в тях и да им се наслаждават.

Сподели ни любима песен/изпълнител/група?

От съвременните изпълнители много харесвам Justin Timberlake. С удоволствие бих го гледала на живо, защото смятам, че е страхотен цялостен изпълнител (от пеенето до performance-а).

Бих отишла и на концерт на някоя от легендарните рок групи, като AC/DC, Queen…, но май съм позакъсняла.

Какво гледаш/четеш/слушаш или следиш? Препоръчай ни нещо по твой вкус!

Харесвам подкаста на Jay Shetty – On purpose, както и Productivity mastery на Stoyan Yankov. Старая се да не гледам телевизия често. Обикновено си пускам видеа от Youtube.

Напоследък чета по-скоро new-age литература.

Благодарим ти!