SEEBURGER Blog

Аз съм Павлин и съм част от IT екипа на Зеебургер. Работата ми е свързана с поддръжката и развитието на инфраструктурата на компанията, както и различни системи – работни машини, сървъри и др. В компанията съм от близо 8 години.

Как би се описал с 3 думи?

Верен, искрен, отговорен.

Какво най-много ти харесва в това, което правиш в SEEBURGER?

Харесва ми, че имам достъп до различни системи, които са в различни технически направления – от физически машини до сървъри и бази данни, както и свободата да ги поддържам и развивам. Радвам се, че имаме задружен и приятелски екип, с който си помагаме взаимно и се уважаваме.

Разкажи ни нещо свързано с работата ти, с което се гордееш?

Гордея се, когато ежедневно виждам усмивките на колегите, когато успявам да им съдействам за някакъв проблем.

Гордея се, че се старая да изпълнявам всички препоръки, задачи и проекти, благодарение на доверието на моя ръководител – Стоян, както и на всички колеги от екипа ни.

Кой аспект от културата на компанията най-много ти допада?

Харесва ми, че има взаимно уважение, разбиране и професионализъм, както и човечност в отношенията между всички колеги в компанията.

Разкажи ни за някои забавни моменти на работа.

Всеки ден е забавно при нашия екип – различни проблеми, различна комуникация с различни колеги. Важно е да се отнасяме с подходящ тон и държание, както и често от напрегната ситуация се получава забавна и приятна случка с шеги и усмивки.
А иначе редовно се случва да пропуснем нещо да вземем, когато отиваме да съдействаме на колега и да се връщаме обратно до нашата стая….както се казва – „Който няма глава, има крака“ 😀

Имаш ли си любима вещ, която винаги е до теб, когато работиш?

Мобилният ми телефон. Често се случва колеги да ми пишат и по неофициалните чатове за съдействие с цел по-бърза комуникация, защото сме изградили приятелски отношения и често си комуникираме извън работна среда.


Бих пратил снимка  на мобилния телефон, но колкото и да се опитвам да снимам с него – не иска да се снима сам……Нищо, ей толкова е голям, черен и има яка камера 😀

Кои са любимите ти моменти на работа?

Любимите ми моменти са, когато задружно с колегите се справяме с поставените задачи, пием кафе заедно и си говорим всякакви забавни неща, както и когато се организираме да играем настолни игри почти всяка седмица.

Винаги ми е правило впечатление, когато постоянно се поздраяваме и усмихваме дори по няколко пъти на ден при разминаване в офиса. Определено допринася за доброто настроение

Кой е колегата, който те вдъхновява и зарежда?

Има доста колеги, които ме вдъхновяват  в личен и професионален аспект. Определено Ели Драганова е дама, която ме вдъхновява с нейната чаровна усмивка, професионализъм и мило отношение. Хора като Ели са пример как човек може да балансира работната с приятната атмосфера, да разговаря на всякакви теми и да получи градивна критика и разбиране.

Кой си ти извън SEEBURGER? Разкажи ни за себе си, своите хобита и интереси? Имаш ли си домашен любимец?

Извън Зеебургер съм човек,който обича да чете, играе настолни игри, тренира карате, както и да излиза с приятели – на разходки или на заведение. Бих се определил като едновременно и интроверт, и екстроверт. Обичам комуникацията, приятните разговори, както и домашния уют. Харесвам да поддържам дома си и да помагам на родителите си.

Разкажи ни за някое от последните си пътувания, приключения или предизвикателства?

Не съм пътувал особено много, но определено с напредване на възрастта желанието за пътуване и движение като цяло се увеличава все повече и повече. Много бих искал да посетя Исландия, както и скандинавските държави, но съм отворен и за други приключения.

Ежедневно приключение и предизвикателство е да балансирам личния и професионален живот. Това да мога да се социализирам и излизам с приятели, да правя любимите си хобита и да отделям време за поддръжката на дома.

Любим виц/pun/meme?

Сподели ни любима песен/изпълнител/група?

Amorphis ми е любимата група, както и този стил в метъл жанра като цяло.

Какво гледаш/четеш/слушаш или следиш? Препоръчай ни нещо по твой вкус!

Харесвам да чета фентъзи най-много, като съм отворен и към други жанрове ако ме грабнат като стил и тематика. Бих препоръчал книгите, свързани с азиатска философия, които са практични в ежедневието и са актуални за всякакви ситуации. Затова и до ден днешен се изучават в престижни университети. Например:

  • Сун Дзъ – „Изкуството на войната“
  • Ямамото Цунетомо – „Хагакуре: Записките на самурая“
  • Творчеството на Лао Дзъ

Разбира се, мога и още много книги да препоръчам, свързани с криминални, хорър, фентъзи, философия и исторически жанрове 

Желаеш ли да споделиш още нещо?

Бих искал да споделя любим цитат, който ми е мото в живота и често се сещам за него в различни ситуации:

„Възпитан съм да се отнасям с хората така, както бих искал те да се отнасят с мен. Нарича се уважение“ – Киану Рийвс

Благодарим ти.